ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KARIŞIK PİYAZ

Karışık Piyaz

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karışık Piyaz Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Karışık Piyaz Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış bakliyatları bir kasede harmanlayın. Soğanın kabuğunu soyarak piyazlık doğrayın.
  • Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Taze soğanı ayıklayıp ince ince kıyın. Hepsini bakliyatlara ilave edin.
  • Tuz, pulbiber, maydanozu ilave edin. Limon suyu, zeytinyağı ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırıp salataya dökün. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, Antep usulü yeşil zeytin piyazı tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!