ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR KABAK KASESİNDE MİDYELİ VE MANTARLI DOLMA

KABAK KASESİNDE MİDYELİ VE MANTARLI DOLMA

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak kasesinde midyeli ve mantarlı dolma tarifi için malzemeler
  • 6 kabak 200 gr ayıklanmış midye 100 gr mantar 2 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı su 2 çay bardağı zeytinyağı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz
  • karabiber
Kabak kasesinde midyeli ve mantarlı dolma Nasıl Yapılır

Kabakları temizleyip yıkayın. Sebze soyacağı ile, uzunlamasına incecik dilimleyin. Kabak dilimlerinin üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve ızgarada közleyin.
Midyeleri tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Pirinci yıkayıp süzün. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Midye ve mantarları ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı su ilave edip pişirin. Ateşten alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin, fazla ezmeden harmanlayın.
Küçük fırın kalıplarını yağlayıp kabak dilimlerini hafifçe üst üste gelecek ve uçları kalıpların dışına sarkacak şekilde dizin. Hazırladığınız iç pilavı kalıplara paylaştırın. Kabakların dışa sarkan kısımlarını kıvırıp pilavın üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Ilınınca kalıpları servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.