ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KABAK KASESİNDE MİDYELİ VE MANTARLI DOLMA

Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma Tarifi İçin malzemeler

  • 6 kabak
  • 200 gr ayıklanmış midye
  • 100 gr mantar
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Kasesinde Midyeli Ve Mantarlı Dolma Nasıl Yapılır?

  • Kabakları temizleyip yıkayın. Sebze soyacağı ile, uzunlamasına incecik dilimleyin. Kabak dilimlerinin üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve ızgarada közleyin.
  • Midyeleri tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Midye ve mantarları ekleyip karıştırın.
  • 1 çay bardağı su ilave edip pişirin. Ateşten alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin, fazla ezmeden harmanlayın.
  • Küçük fırın kalıplarını yağlayıp kabak dilimlerini hafifçe üst üste gelecek ve uçları kalıpların dışına sarkacak şekilde dizin.
  • Hazırladığınız iç pilavı kalıplara paylaştırın. Kabakların dışa sarkan kısımlarını kıvırıp pilavın üzerini kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Ilınınca kalıpları servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis midye dolma tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!