ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ISPANAKLI VE GÖZ YUMURTALI ENGİNAR

Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 8 enginar
  • 2 soğan
  • 500 gr ıspanak
  • 100 gr lor peyniri
  • 50 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 15 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • karabiber
  • toz kırmızıbiber

Ispanaklı Ve Göz Yumurtalı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarları temizleyip tencereye alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, üzerini örtecek kadar su ve 1 tutam tuz ilave edip iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  • Ispanakları temizleyip doğrayın. Soğanları temizleyip kıyın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtıp soğanı ekleyin ve soteleyin. Ispanağı ekleyip karıştırarak 10 dakika kavurun.
  • Bir tutam tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Suyunu iyice çekene kadar pişirip ocaktan alın.
  • Kaşar peyniri ve lor peynirini ekleyip harmanlayın.
  • Tereyağını tavada eritip yumurtaları aralıklı kırın. Yumurtaların akları pişince ocaktan alın.
  • Ispanaklı harcı süzülmüş enginarların içine paylaştırın. 2 tanesini üst üste yerleştirip üzerine yumurtayı yerleştirin. Toz biber serpip diğerlerini de aynı şekilde hazırlayın. Servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:45:28

Çok değişik bir yemek tarifi bunu denemek istiyorum aslında.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.