ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ISPANAK YATAĞINDA GARNİTÜRLÜ ENGİNAR

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket garnitürlü enginar
  • 1 paket ıspanak
  • 1 su bardağı küp doğranmış soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 kırmızıbiber
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Dereotu

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar Nasıl Yapılır?

  • Enginarları tencereye dizin. Üzerlerine küp soğanların yarısını paylaştırın.
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı ve limon suyunu üzerlerine gezdirip suyu ekleyin ve orta ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
  • Garnitürlü enginarın garnitürünü göbeklerine paylaştırıp 20 dakika daha pişirin. Kalan soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyip soteleyin. Ispanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  • Ocaktan alıp krema ekleyerek karıştırın. Servis tabağına önce ıspanağı yayın. Üzerine garnitürlü enginarları dizip kıyılmış dereotu serpiştirerek servis yapın.

Düşük kalorili zeytinyağlı enginar tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!