Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar için

Malzemeler

  • 1 paket garnitürlü enginar
  • 1 paket ıspanak
  • 1 su bardağı küp doğranmış soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1 kırmızıbiber
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Dereotu
Ispanak Yatağında Garnitürlü Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları tencereye dizin. Üzerlerine küp soğanların yarısını paylaştırın.
  2. 3/4 çay bardağı zeytinyağı ve limon suyunu üzerlerine gezdirip suyu ekleyin ve orta ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
  3. Garnitürlü enginarın garnitürünü göbeklerine paylaştırıp 20 dakika daha pişirin. Kalan soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyip soteleyin. Ispanakları ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  5. Ocaktan alıp krema ekleyerek karıştırın. Servis tabağına önce ıspanağı yayın. Üzerine garnitürlü enginarları dizip kıyılmış dereotu serpiştirerek servis yapın.

Düşük kalorili zeytinyağlı enginar tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo