ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR DOLGULU RULO PATLICAN

Dolgulu Rulo Patlıcan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dolgulu Rulo Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 7~8 dal maydanoz
  • Tuz

Kızartmak için

  • Riviera zeytinyağı

Dolgulu Rulo Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Uzunlamasına incecik dilimleyip zeytinyağında kızartın. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı tavada çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
  • Domatesleri ve biberleri çok ufak doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Pişince ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
  • Tuzla tatlandırın. Her patlıcan diliminin uç kısmına harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın. Dik şekilde tabağa yerleştirin ve servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.