Dolgulu Rulo Patlıcan

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Dolgulu Rulo Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dolgulu Rulo Patlıcan için

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 7~8 dal maydanoz
  • Tuz

Kızartmak için

  • Riviera zeytinyağı
Dolgulu Rulo Patlıcan

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Uzunlamasına incecik dilimleyip zeytinyağında kızartın. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı tavada çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
  2. Domatesleri ve biberleri çok ufak doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Pişince ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
  3. Tuzla tatlandırın. Her patlıcan diliminin uç kısmına harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın. Dik şekilde tabağa yerleştirin ve servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo