ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ DOLGULU RULO PATLICAN

Dolgulu Rulo Patlıcan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dolgulu Rulo Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 7~8 dal maydanoz
  • Tuz

Kızartmak için

  • Riviera zeytinyağı

Dolgulu Rulo Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Uzunlamasına incecik dilimleyip zeytinyağında kızartın. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı tavada çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
  • Domatesleri ve biberleri çok ufak doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Pişince ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
  • Tuzla tatlandırın. Her patlıcan diliminin uç kısmına harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın. Dik şekilde tabağa yerleştirin ve servis yapın. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!