ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR BEZELYE SALATASI

> BEZELYE SALATASI
6 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelye salatası tarifi için malzemeler
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 200 gr bezelye 2 marul 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Sos için: Yarım demet taze nane 1 çorba kaşığı tozşeker Yarım limon suyu 6 çorba kaşığı süt kreması Tuz
  • karabiber
Bezelye salatası Nasıl Yapılır

Bezelyeleri tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Süzgece alıp soğuk suyun altına tutun. Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün.
Sosu hazırlamak için; tozşekeri düz bir zemine dökün, üzerinde nane yapraklarını ince ince kıyın. Küçük bir kaseye alıp limon suyu ve süt kremasını ekleyerek karıştırın.
Düzgün marul yapraklarını salata tabağına yayın. Diğer yaprakları iri iri doğrayıp tabağa yerleştirin. Bezelyeyi ilave edip hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek dökün.
Kaşarpeyniri, tuz ve karabiber serpin. Zeytinyağını salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.