ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ AKDENİZ USULÜ FIRINDA SEBZE

Akdeniz Usulü Fırında Sebze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Akdeniz Usulü Fırında Sebze Tarifi İçin malzemeler

  • 6 salçalık kırmızı biber
  • 3 kabak
  • 5 kemer patlıcan
  • 3 domates
  • 4 diş sarımsak
  • 6 dal maydanoz
  • 2 dal taze soğan sapı
  • 4 çorba kaşığı iri ufalanmış ekmek içi
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 8 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz

Akdeniz Usulü Fırında Sebze Nasıl Yapılır?

  • Salçalık kırmızı biberleri boyuna ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Kabak ve patlıcanları temizleyip incecik dilimleyin.
  • Patlıcanları tuzlu suda bekletip süzün. Domatesleri halka halka dilimleyin. 
  • Sarımsakları soyup ezin. Maydanoz ve taze soğan saplarını temizleyip kıyın, derin bir kaba alın.
  • 2 kaşık ekmek içi, 2 kaşık kaşar peyniri, riviera zeytinyağı, sarımsak, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın. 
  • Dikdörtgen ve derin bir kalıbı yağlayın. Salçalık biber, kabak, domates ve patlıcan dilimlerini, aralarına peynirli karışım yayarak kalıba dizin. Malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın.
  • 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine kalan ekmek içi ve kaşar peynirini serpip 5 dakika daha fırınlayın.
  • Ilınınca üzerine sızma zeytinyağını gezdirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!