ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR AKDENİZ USULÜ FIRINDA SEBZE

Akdeniz usulü fırında sebze

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akdeniz usulü fırında sebze tarifi için malzemeler

  • 6 salçalık kırmızı biber 3 kabak 5 kemer patlıcan 3 domates 4 diş sarımsak 6 dal maydanoz 2 dal taze soğan sapı 4 çorba kaşığı iri ufalanmış ekmek içi 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 8 çorba kaşığı riviera zeytinyağı 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Tuz

Akdeniz usulü fırında sebze Nasıl Yapılır

Salçalık kırmızı biberleri boyuna ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Kabak ve patlıcanları temizleyip incecik dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda bekletip süzün. Domatesleri halka halka dilimleyin. 
Sarımsakları soyup ezin. Maydanoz ve taze soğan saplarını temizleyip kıyın, derin bir kaba alın. 2 kaşık ekmek içi, 2 kaşık kaşar peyniri, riviera zeytinyağı, sarımsak, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın. 
Dikdörtgen ve derin bir kalıbı yağlayın. Salçalık biber, kabak, domates ve patlıcan dilimlerini, aralarına peynirli karışım yayarak kalıba dizin. Malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın.
180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine kalan ekmek içi ve kaşar peynirini serpip 5 dakika daha fırınlayın. Ilınınca üzerine sızma zeytinyağını gezdirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.