ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR AKDENİZ ESİNTİSİ RENKLİ SALATA

Akdeniz Esintisi Renkli Salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akdeniz Esintisi Renkli Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet andiv ( İtalyan marulu)
  • 1 demet yeşil lollo rosso( İtalyan kıvırcığı)
  • 1 demet kırmızı lollo rosso
  • 1 kırmızı soğan
  • 100 gr hindi füme
  • 1 salatalık
  • 50 gr yarım ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

Akdeniz Esintisi Renkli Salata Nasıl Yapılır?

  • Tüm yeşillikleri temizleyip yıkayın ve iri iri doğrayın. Kırmızı soğanı soyup halkalar halinde doğrayın.
  • Salatalığı soyup ince ince dilimleyin. Hindi fümeyi kare dilimler halinde doğrayın.
  • Hazırladığınız yeşillikleri ve malzemeleri renk değişimlerine göre servis tabaklarına paylaştırırak yerleştirin.
  • Hindi füme dilimlerini iri doğranmış salataların üzerine serpiştirin.
  • Labne peyniri, rendelenmiş kaşarpeyniri, limon suyu, tuz ve kırmızı pul biberi ayrı bir kâsede sıvı krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Zeytinyağını kremaya azar azar ekleyip çırpın.
  • Hazırladığınız peynirli sosu salataların üzerine gezdirip hafifçe harmanlayın. Yarım cevizleri ve salatalık dilimlerini gelişigüzel yerleştirin. 5 dakika bekletip servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Peynir ve sebzeler eşliğinde sunulan renkli salata tarifine göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.