ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ACILI BARBUNYA

Acılı Barbunya

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı Barbunya Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg barbunya
  • 2 kesme şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı susam

Acılı Barbunya Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ince dilimleyip ekleyin.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin.
  • Haşlanmış barbunya ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!