Tereyağlı Ve Hardal Soslu Enginar

Tereyağlı Ve Hardal Soslu Enginar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tereyağlı Ve Hardal Soslu Enginar için

Malzemeler

  • 4 yapraklı enginar (tercihen İzmir enginarı)

Sos için

  • 100 gr tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu püresi
  • 1 yemek kaşığı krema
Tereyağlı Ve Hardal Soslu Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Temizlenmiş enginarları buharda yarım saat haşlayın. Sosu için sarımsakları soyup havanda ezin. Tereyağını tavada eritip köpürtün.
  2. Ayrı bir kapta hardal, hardal tohumu püresi, sarımsak püresi ve kremayı iyice karıştırın. Haşlanmış enginarların yapraklarını tek tek ayırın. Sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo