ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ TEREYAĞLI VE HARDAL SOSLU ENGİNAR

Tereyağlı Ve Hardal Soslu Enginar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tereyağlı Ve Hardal Soslu Enginar Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yapraklı enginar (tercihen İzmir enginarı)

Sos için

  • 100 gr tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu püresi
  • 1 yemek kaşığı krema

Tereyağlı Ve Hardal Soslu Enginar Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş enginarları buharda yarım saat haşlayın. Sosu için sarımsakları soyup havanda ezin. Tereyağını tavada eritip köpürtün.
  • Ayrı bir kapta hardal, hardal tohumu püresi, sarımsak püresi ve kremayı iyice karıştırın. Haşlanmış enginarların yapraklarını tek tek ayırın. Sosla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.