Sebze Rosto

Sebze Rosto
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sebze Rosto için

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 kabak
  • 2 soğan
  • 4 taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 20 kiraz domates
  • Taze kekik dalları
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Sebze Rosto

Nasıl Yapılır

  1. Sebzelerin çekirdeklerini temizleyin. Kabakları ortadan ikiye bölüp uzunlamasına dilimleyin. Biberleri 2 cm genişliğinde dilimleyin. Taze soğanları üç parçaya kesin.
  2. Soğanları elma dilimi şeklinde altışar dilime ayırın. Kabukları soyulmuş sarımsaklar, soğan, biber, kabak ve kiraz domatesleri fırın tepsisine alın.
  3. Riviera zeytinyağı, tuz, karabiber ve acı sosu bir kapta çırpın. Sebzelerin üzerine gezdirerek dökün ve harmanlayın.
  4. 200 derece fırında sebzeler yumuşayıp hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 Sebzenin yanında et kullanmak istiyorsanız, klasik rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo