ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ SEBZE ROSTO

Sebze rosto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebze rosto tarifi için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 kabak
  • 2 soğan
  • 4 taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 20 kiraz domates
  • Taze kekik dalları
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Sebze rosto Nasıl Yapılır

  • Sebzelerin çekirdeklerini temizleyin. Kabakları ortadan ikiye bölüp uzunlamasına dilimleyin. Biberleri 2 cm genişliğinde dilimleyin. Taze soğanları üç parçaya kesin.
  • Soğanları elma dilimi şeklinde altışar dilime ayırın. Kabukları soyulmuş sarımsaklar, soğan, biber, kabak ve kiraz domatesleri fırın tepsisine alın.
  • Riviera zeytinyağı, tuz, karabiber ve acı sosu bir kapta çırpın. Sebzelerin üzerine gezdirerek dökün ve harmanlayın.
  • 200 derece fırında sebzeler yumuşayıp hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 Sebzenin yanında et kullanmak istiyorsanız, klasik rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.