ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SEBZE ROSTO

Sebze Rosto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebze Rosto Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2 kabak
  • 2 soğan
  • 4 taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 20 kiraz domates
  • Taze kekik dalları
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Sebze Rosto Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerin çekirdeklerini temizleyin. Kabakları ortadan ikiye bölüp uzunlamasına dilimleyin. Biberleri 2 cm genişliğinde dilimleyin. Taze soğanları üç parçaya kesin.
  • Soğanları elma dilimi şeklinde altışar dilime ayırın. Kabukları soyulmuş sarımsaklar, soğan, biber, kabak ve kiraz domatesleri fırın tepsisine alın.
  • Riviera zeytinyağı, tuz, karabiber ve acı sosu bir kapta çırpın. Sebzelerin üzerine gezdirerek dökün ve harmanlayın.
  • 200 derece fırında sebzeler yumuşayıp hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 Sebzenin yanında et kullanmak istiyorsanız, klasik rosto tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!