Safranlı Kereviz

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Safranlı Kereviz
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Safranlı Kereviz için

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 10 küçük havuç
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 50 gr tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tutam safran
  • Tuz

Üzeri için

  • Roka yaprakları
Safranlı Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu suda bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Safranı ekleyin.
  3. Havuç, patates, ince kıyılmış sarımsak ve kerevizleri tencereye ekleyip 5 dakika soteleyin.
  4. Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın.
  5. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış roka serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo