Safranlı Kereviz

Safranlı Kereviz
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Safranlı Kereviz için

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 10 küçük havuç
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 50 gr tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tutam safran
  • Tuz

Üzeri için

  • Roka yaprakları
Safranlı Kereviz

Nasıl Yapılır

  1. Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu suda bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Safranı ekleyin.
  3. Havuç, patates, ince kıyılmış sarımsak ve kerevizleri tencereye ekleyip 5 dakika soteleyin.
  4. Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın.
  5. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış roka serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo