ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SAFRANLI KEREVİZ

Safranlı Kereviz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Safranlı Kereviz Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 10 küçük havuç
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 50 gr tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tutam safran
  • Tuz

Üzeri için

  • Roka yaprakları

Safranlı Kereviz Nasıl Yapılır?

  • Patates ve kerevizlerin kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın. Limonlu suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağıyla pembeleşinceye kadar kavurun. Safranı ekleyin.
  • Havuç, patates, ince kıyılmış sarımsak ve kerevizleri tencereye ekleyip 5 dakika soteleyin.
  • Tavuk suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve kremayı ekleyip karıştırın.
  • Yemeği servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış roka serpiştirerek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!