Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15021 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1371 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2505 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6587 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
496 Tarif
Tatlı
9870 Tarif
Yöresel
2046 Tarif
Popüler Tarifler
Patates Köftesi
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Papaz Yahnisi
Papaz Yahnisi
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
En Kolay Muhallebi Tarifi
Kolay Kakaolu Kek Tarifi
Tükürük Köftesi Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Duvaklı Pilavın Püf Noktaları
Patatesle Hızlıca Yapılan 10 Yemek
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
11 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İlk İsim Belli Oldu!
Papaz Yahnisi için
Malzemeler
750 gr kemiksiz dana eti
25-30 adet arpacık soğan
10-12 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
10-12 mantar
6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Papaz Yahnisi
Nasıl Yapılır
Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin.
Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Dana eti ile hazırlanan
nohutlu yahni tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Sulu Yemek Tarifleri
Tencere Yemekleri
Osmanlı Mutfağı
Et Tarifleri
Akşam Yemeği
Diyet Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
50 Dakika
Mantarlı Nohut Yemeği
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
40 Dakika
Patates Sulusu Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
60 Dakika
Karışık Mantarlı, Stracciatella Ve Limonlu Risotto
Sulu Yemek Tarifleri
40 Dakika
Salyangoz Yemeği
Sulu Yemek Tarifleri
35 Dakika
Patatesli Kabak Yemeği
Sulu Yemek Tarifleri
45 Dakika
Sucuklu Kuru Fasulye
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.