Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Çoban Kavurma
Pelmeni
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Papaz Yahnisi
Papaz Yahnisi
07 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Papaz Yahnisi için
Malzemeler
750 gr kemiksiz dana eti
25-30 adet arpacık soğan
10-12 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
10-12 mantar
6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Papaz Yahnisi
Nasıl Yapılır
Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin.
Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Dana eti ile hazırlanan
nohutlu yahni tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Sulu Yemek Tarifleri
Tencere Yemekleri
Osmanlı Mutfağı
Et Tarifleri
Akşam Yemeği
Diyet Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
75 Dakika
Kış Türlüsü Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
90 Dakika
Borani Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
60 Dakika
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
50 Dakika
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
40 Dakika
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
50 Dakika
Yer Elması Yemeği Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.