Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15727 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1449 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7470 Tarif
Salata ve Meze
1545 Tarif
Sos
512 Tarif
Tatlı
10656 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Irish Coffee
Çerkez Mantısı
Anasayfa
Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
Papaz Yahnisi
Papaz Yahnisi
07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
40 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Rustik Poğaça Tarifi
Tepsi Pizzası Tarifi
Cevizli Tahinli Çörek Tarifi
Buzluk Poğaçası Tarifi
Elmalı Unsuz Kek Tarifi
3 Peynirli Puf Börek Tarifi
Pişmiş Mısır Ayıklamak İçin 4 Pratik Tüyo
Cennet Hurmasını Bozulmadan Saklamanın 6 Tüyosu
Masterchef Ünlüler: Kaşığı Kazanan Kim Oldu?
Tekir İle Barbun Arasında Ne Fark Var?
Levrek Balığının Büyüğüne Ne Ad Verilir?
Pırasa Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Papaz Yahnisi için
Malzemeler
750 gr kemiksiz dana eti
25-30 adet arpacık soğan
10-12 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
10-12 mantar
6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Papaz Yahnisi
Nasıl Yapılır
Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin.
Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin.
Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.
Dana eti ile hazırlanan
nohutlu yahni tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Sulu Yemek Tarifleri
Tencere Yemekleri
Osmanlı Mutfağı
Et Tarifleri
Akşam Yemeği
Diyet Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sulu Yemek Tarifleri
90 Dakika
Borani Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
60 Dakika
Lokanta Usulü Etli Patates Yemeği Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
50 Dakika
Vişneli Zeytinyağlı Bamya Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
40 Dakika
Yeşil Börülce Yemeği Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
50 Dakika
Yer Elması Yemeği Tarifi
Selinhdr
Sulu Yemek Tarifleri
70 Dakika
Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.