ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ PAPAZ YAHNİSİ

Papaz Yahnisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Papaz Yahnisi Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kemiksiz dana eti
  • 25-30 adet arpacık soğan
  • 10-12 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 10-12 mantar
  • 6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin. Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
  • Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
  • Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Dana eti ile hazırlanan nohutlu yahni tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.