ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ PAPAZ YAHNİSİ

Papaz Yahnisi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Papaz Yahnisi Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr kemiksiz dana eti
  • 25-30 adet arpacık soğan
  • 10-12 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 10-12 mantar
  • 6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin. Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
  • Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
  • Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.

Dana eti ile hazırlanan nohutlu yahni tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!