ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KABAK SANDAL SEFASI

Kabak Sandal Sefası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak Sandal Sefası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kabak
  • 2 domates
  • 2~3 çarliston biber
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Gratine sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gr kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 1 çay bardağı su
  • Yarım yemek kaşığı salça

Kabak Sandal Sefası Nasıl Yapılır?

  • Kabakların içini dikdörtgen şekilde bıçak yardımıyla çıkarın. Bir tavada ayçiçeği yağı ile hafifçe kızartın.
  • Tencerede ufak doğranmış soğanları ve biberleri ayçiçeği yağında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Kıymayı ekleyin.
  • Kıymanın pişmesine yakın salçayı ekleyip kavurun. Baharatları ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  • Sos için, salçayı suyla iyice karıştırın. Kabakları fırın tepsisine dizin. İçlerine harcı paylaştırın. Tereyağını eritip unu kavurun.
  • Sütü ilave edip kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine hazırladığınız sosu döküp rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 180 derece fırında pişirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.