Fırında Güz Sebzeleri

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Fırında Güz Sebzeleri Tarifi İçin malzemeler
- 400 gr patates
- 400 gr mantar
- 3 soğan
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2 dal taze kekik
- 1 tutam safran
- 50 gr tereyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
Fırında Güz Sebzeleri Nasıl Yapılır?
Sebzeli yemek tarifleri arasında iyi bir seçim.
Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ve safranı ilave edip diri kıvamda haşlayın. Süzüp halka şeklinde dilimleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup doğrayın. Kekiği temizleyip kıyın.
Küçük fırın kalıplarını yağlayıp sırasıyla patates, ceviz, soğan, mantar ve patates dilimlerini kat kat yerleştirin. Kalan tereyağını küçük doğrayıp üzerlerine paylaştırın. Peynir ve kekiği serpiştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR