ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ FIRINDA GÜZ SEBZELERİ

Fırında güz sebzeleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında güz sebzeleri tarifi için malzemeler

  • 400 gr patates
  • 400 gr mantar
  • 3 soğan
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 dal taze kekik
  • 1 tutam safran
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber

Fırında güz sebzeleri Nasıl Yapılır


Sebzeli yemek tarifleri arasında iyi bir seçim.

Patatesleri soyup tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ve safranı ilave edip diri kıvamda haşlayın. Süzüp halka şeklinde dilimleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup doğrayın. Kekiği temizleyip kıyın.

Küçük fırın kalıplarını yağlayıp sırasıyla patates, ceviz, soğan, mantar ve patates dilimlerini kat kat yerleştirin. Kalan tereyağını küçük doğrayıp üzerlerine paylaştırın. Peynir ve kekiği serpiştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.