ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ FİLİZAŞI

Filizaşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Filizaşı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kurutulmuş asma yaprağı 200 gr dana kıyma 15 gr tereyağı 3 su bardağı bulgur 6 beyaz soğan 1 çay bardağı esmer tahin 3 çorba kaşığı kuru nane Tuz 3 su bardağı sıcak su

Filizaşı Nasıl Yapılır?

Kıymayı derince bir tencerede kavurun. Soğanların kabuklarını soyup bıçakla birkaç yerinden delerek top şeklinde kıymaya ilave edin. Yaprakları ekleyin. Suyu ilave edip soğanlar pişene kadar kaynatın.

Bulgur, tahin ve tuzu ilave edip bulgurlar pişene kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine bolca nane serpip sıcak servis yapın. Gerekirse bir çay bardağı daha sıcak su ilave edebilirsiniz. İsteğe göre kırmızı pulbiber serpebilirsiniz. Afiyet olsun
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:01

çok güzel bakalım yapıcada bukadar güzel olacakmı...


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!