ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ EKŞİ AŞI

Ekşi Aşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekşi Aşı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg domates
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 kahve fincanı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Oruk köftesi için

  • 500 gr ince bulgur
  • 1 büyük boy soğan
  • 250 gr kıyma (tercihen çiğ köftelik)
  • 2 yemek kaşığı un (köftenin iç malzemesi için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Kimyon
  • 1 kase un (köfteleri una bulamak için)

Ekşi Aşı Nasıl Yapılır?

  • Oruk köftesi için ince bulguru bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde 10 dakika beklettikten sonra birkaç defa iyice çekilmiş kıymayı, rendelenmiş soğanı, biber salçasını, tuzu, 2 yemek kaşığı unu ve kimyonu ilave edin.
  • Orta sertlikte bir karışım elde edene kadar yoğurun. Karışımdan misketten biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
  • Elde ettiğiniz topları un serpilmiş tepsiye aktarın. Tepsiyi iyice sallayıp hamur toplarının her tarafının unlanmasını sağlayın.
  • Domatesleri rendeleyip çekirdeklerini ayırmak için ince telli bir süzgeçten süzün. Unu, tuzu, kuru naneyi, salçayı ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırın.
  • Soğanı ve sarımsakları kıyıp geniş bir tencerede tereyağında kavurun. İrice doğranmış sebzeleri ekleyin. Birkaç dakika kavurup domates suyunu ekleyin.
  • Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp kalan tüm malzemeyi ekleyin. Kısık ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada bir yemeğin suyunu kontrol edin.
  • Gerekirse sıcak su ilave edin. Yemek piştikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!