ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ BİBERLİ HAVUÇ

Biberli Havuç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberli Havuç Tarifi İçin malzemeler

  • 2 havuç
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 kereviz
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Sıcak su
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Biberli Havuç Nasıl Yapılır?

Havuçların kabuğunu temizleyip verev şekilde kesin. Yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri temizleyip kalın jülyen parçalar şeklinde kesin. Kerevizin kabuğunu temizleyip biberlerin büyüklüğünde parçalar şeklinde kesin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun. Sebzeleri ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Sebzelerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Su kaynamaya başladığında üzerine pirinçleri serpin. Sebzeleri ve pirinci karıştırıp tuzla tatlandırın. Sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar kısık ateşe pişirin. Üzerine limon suyu sıkıp bol maydanozla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:34

Bece harika herkes denemeli


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!