Biberli Havuç

Biberli Havuç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Biberli Havuç için

Malzemeler

  • 2 havuç
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 kereviz
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Sıcak su
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
Biberli Havuç

Nasıl Yapılır

Havuçların kabuğunu temizleyip verev şekilde kesin. Yeşil ve kırmızı dolmalık biberleri temizleyip kalın jülyen parçalar şeklinde kesin. Kerevizin kabuğunu temizleyip biberlerin büyüklüğünde parçalar şeklinde kesin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı yumuşayana kadar kısık ateşte kavurun. Sebzeleri ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin. Sebzelerin yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin. Su kaynamaya başladığında üzerine pirinçleri serpin. Sebzeleri ve pirinci karıştırıp tuzla tatlandırın. Sebzeler ve pirinç yumuşayana kadar kısık ateşe pişirin. Üzerine limon suyu sıkıp bol maydanozla birlikte servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo