ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ BAKLALI ENGİNAR

Baklalı Enginar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baklalı Enginar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 6 enginar
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 limon
  • Yarım litre soğuk su
  • 3 su bardağı iç bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 4 dal Frenk soğanı

Baklalı Enginar Nasıl Yapılır?

  • Rendelediğiniz soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Enginarlar, ayrı bir kasede çırptığınız toz şeker, tuz, un, limon suyu ve soğuk suyu ilave edin.
  • Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin. Enginarlar yumuşamaya başladığında iç baklaları enginarların üzerine ilave edip 15 dakika daha pişirin.
  • İnce kıyılmış dereotu ve Frenk soğanını ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra ılık servis yapın.

Tadına doyamayacağınız zeytinyağlı baklalı enginar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.