ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ PATATES PÜRESİ YATAĞINDA KAŞARLI TAVUK KÖFTE

Patates püresi yatağında kaşarlı tavuk köfte

Patates püresi yatağında kaşarlı hindi köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patates püresi yatağında kaşarlı tavuk köfte tarifi için malzemeler

Köfte için

  • 500 g tavuk göğüs kıyması
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2-3 dal maydanoz 

Dolgusu için

  • Küp doğranmış kaşar peyniri 

Bulamak için

  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu 

Kızartmak için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Gravy sosu için

  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı ketçap 

Patates püresi için

  • 5 patates
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı krem peynir
  • Tuz
  • Karabiber 

Süslemek için

  • Maydanoz

Patates püresi yatağında kaşarlı tavuk köfte Nasıl Yapılır

Kırmızı eti sindirmekte zorlanıyorsanız tavuk etiyle hazırlayacağınız patates püresi yatağında kaşarlı tavuk köfte özellikle çocukların favorisi olacak.

  • Köfte için gerekli tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar rondodan geçirin. Harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alıp elinizle bastırarak hafif açın. Dolgusu için, küp doğradığınız kaşar peynirinden yerleştirip kapatın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın.
  • Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp ısıtın. Köfteleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
  • Sosu için, yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Mısır nişastası ve tavuk suyunu bir kasede karıştırıp soğanlara ilave edin. Kalan malzemeleri de ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. Köfteleri sosa ilave edip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
  • Patates püresi için, kabuklarını soyduğunuz patatesleri küp doğrayın. Geniş bir tencereye alıp üzerine su ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip ocaktan alın. Haşlanan patatesleri bir karıştırma kabına alın. Tereyağı, süt ve krem peyniri ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar blenderdan geçirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın.
  • Püreyi servis tabağına yayın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Acılı ve kayısılı kavurma tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.