Kuşkonmazlı Tepsi Köfte

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
1 saat

Kuşkonmazlı Tepsi Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 2 parça tavuk göğüs eti
- 2 dal taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 kırmızı kapya biberi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Zerdeçal
- 10-12 kuşkonmaz
Kuşkonmazlı Tepsi Köfte Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüs etlerini mutfak robotundan geçirip kıyma haline getirin ve geniş bir kaseye alın. İnce k��ydığınız taze soğan, maydanoz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Zeytinyağını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırıp yoğurun.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kıymalı harcı tepsiye yayın. Üzerine sıra sıra kuşkonmazları dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kıymalı harç pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alınca dilimleyerek sıcak servis yapın.
Farklı lezzet arayışında olanlar için sunulan püreli tepsi köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR