ANASAYFA TARİFLER SEBZELİ KÖFTE TARİFLERİ BEŞAMEL SOSLU ENGİNAR KÖFTESİ

Beşamel Soslu Enginar Köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beşamel Soslu Enginar Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 1 limon
  • 4 su bardağı su
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yumurta

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel Soslu Enginar Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Enginarların kabuklarını soyup limonlu suda bekletin. Suyu tencereye alıp kaynatın. Tuz ekleyin.
  • Enginarları kaynar suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla ezip püre haline getirin.
  • Sos için tereyağını bir tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika karıştırarak kavurun. Sütü ilave edin.
  • Enginar püresi, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Karışımı yağlanmış tepsiye bir cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. Köfteleri istediğiniz şekilde hazırlayın.
  • Yumurtaları bir kapta çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Zeytinyağında kızartın. Beşamel sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!