ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ SICAK PATATESLER

Sıcak patatesler

Sıcak patatesler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sıcak patatesler tarifi için malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı krema
  • 200 g kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz

Sıcak patatesler Nasıl Yapılır

  • Fırını 200 derecede ısıtın. Patatesleri yıkadıktan sonra çatal yardımı ile üzerlerinde delikler açın. Zeytinyağının yarısı, biraz tuz ve karabiber ile patatesleri ovun. Patatesleri, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirerek kabukları kıtır hale gelene kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin.
  • Diğer tarafta; derin bir tavada kalan zeytinyağını ve tereyağının yarısını kızdırın.Çok ince doğranmış soğanları tavaya atın. Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika kavurun.
  • Patatesleri uzunlamasına şekilde ortadan ikiye bölün. İkiye ayırdığınız patateslerin sadece kabuğu ve ince bir tabaka halinde patates kalacak şekilde içlerini boşaltın ve ayrı kaba ayırın. Patateslerin içlerini kalan tereyağı ile ezin. Üzerine krema, tuz ve karabiber ilave edin. Çok ince doğranmış soğan, rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş peynirin yarısı ve ince kıyılmış maydanozun yarısını püreye ekleyin.
  • Patates kayıklarınızın içini hazırladığınız karışım ile doldurun. Kalan kaşarı ise üzerlerine serpiştirin. Patatesleri yeniden fırına vererek 10-15 dakika pişirin. Üzerlerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.