ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ MİDYE ÇORBASI

> MİDYE ÇORBASI
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Midye çorbası tarifi için malzemeler
  • 200 gr ayıklanmış midye25 gr margarin2 çorba kaşığı un1 çorba kaşığı süt kreması3-4 dal maydanoz6 su bardağı su2 çorba kaşığı limon suyuTuz
  • karabiber
Midye çorbası Nasıl Yapılır

 Suyu tencereye doldurup kaynatın. Midyeleri yıkayıp süzün ve kaynamakta olan suya ilave edin. Margarini oda ısısında yumuşatın. Maydanozu temizleyip kıyın.

Un, margarin ve süt kremasını ayrı bir kapta iyice çırpıp bulamaç haline getirin.

Tencereye unlu karışımı ekleyip tuz ve karabiber serpin. 25 dakika daha kaynatıp limon suyunu ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:18

:)

Misafir12.10.2016 16:58:21

gerçekten bazen canım ailemde bir masalar börekler yemekler yapıyordu ki insanın canı çekiyordu:)))

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.