ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ KIRMIZI BİBERLİ PATLICAN DOLMASI

Kırmızı Biberli Patlıcan Dolması

Kırmızı biberli patlıcan dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kırmızı Biberli Patlıcan Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 bostan patlıcanı 
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı  
  • 2 soğan 
  • 3 kırmızı kapya biberi 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1.5 su bardağı sıcak su 

Sosu için

  • 1.5 su bardağı rendelenmiş domates 
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Kırmızı Biberli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp sapları üzerinde kalacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
  • Kesik yerlerine bir fırça yardımıyla iki yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Pişen patlıcanların içlerini çıkartıp küp doğrayın.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı kalan sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Jülyen doğradığınız kırmızı biberleri, patlıcanları ve biber salçasını ilave edin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Harcı patlıcanların içlerine paylaştırıp bir fırın kabına alın.
  • Sosu için rendelenmiş domates, sızma zeytinyağı, salça ve tuzu geniş bir kasede karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirin.
  • Soslu patlıcanları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.