ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ KEREVİZ PATE

Kereviz Pate

Maydanozgiller familyasından kerevizin, sapı, yaprakları, kökü ve tohumları kullanılır. Yapraklarıyla çorba ya da salata yapabilir, köklerini böreklerde veya et ya da balık yanında zeytinyağlı garnitür olarak kullanabilirsiniz. Kökünü ise zeytinyağlı, portakallı veya terbiyeli yemek olarak pişirebilirsiniz. Tohumlarına gelince, dövülüp tuz ile karıştırılır. Özellikle domates suları, sebze kremaları ve salata soslarında çeşni olarak tercih edilebilir. Fırında balık pişirirken balıkların altına dilimlenmiş kereviz yerleştirirseniz, balık daha lezzetli olur.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kereviz Pate Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kereviz
  • 6 yemek kaşığı mısır unu
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kişniş

Kereviz Pate Nasıl Yapılır?

  • Kerevizin kabuğunu soyup iri doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Haşlanan kerevizleri ezerek püre haline getirin. İçine mısır unu, tuz, nane ve kişniş ekleyip yoğurun. Karışımdan parçalar kopartıp yassı yuvarlak şekil verin.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ve üzerine zeytinyağı sürün. Köfteleri tepsiye dizip 200 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Kerevizle hazırlayabileceğiniz farklı bir tarif arıyorsanız, yemeklerin yanına çok yakışan cevizli kereviz salatası tarifini deneyin.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!