ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA TAVUK

FIRINDA TAVUK

Fırında tavuk
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında tavuk tarifi için malzemeler
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıpul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 bütün tavuk
  • 45 g tereyağı
Fırında tavuk Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin. 
  • Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Pişirirken fazla kararmaması için tavuğun üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Her tarafı iyice kızardıktan sonra fırından alın. Bir servis tabağına yerleştirin ve yanında narlı, kestaneli pilav ile servis yapın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!