ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA OTLU MANTAR GÜVEÇ

Fırında Otlu Mantar Güveç

Fırında otlu mantar güveç

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fırında Otlu Mantar Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g mantar
  • 8-10 dal dereotu
  • 8-10 dal maydanoz
  • Nane
  • Kekik
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Karabiber

Fırında Otlu Mantar Güveç Nasıl Yapılır?

  • Mantarları ince ince doğrayın. İki adet orta boy güvece paylaştırın. Üzerlerine tuz, karabiber ve tereyağını ekleyin.
  • Maydanoz ve dereotunu doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın. Peynirli ve otlu harcı mantarların üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!