ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA KITIR PATLICAN

Fırında kıtır patlıcan

Fırında kıtır patlıcan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında kıtır patlıcan tarifi için malzemeler

  • 2 orta boy patlıcan (Soyulmuş ve 0.5-1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı pane harcı
  • 1/2 çay bardağı galeta unu
  • 1/2 çay bardağı çok ince rendelenmiş sert peynir (Parmesan veya eski kaşar)
  • 1 çay kaşığı tatlı biber

Fırında kıtır patlıcan Nasıl Yapılır

Yazın en sevilen sebzesi patlıcanla nefis atıştırmalık.

  • Fırını, fanlı 220 derecede ısıtın. Patlıcanları havlu kağıt üzerine yayıp üzerlerine tuz serpin, 10 dakika bekletin. Tuzun etkisiyle, patlıcanlar içlerindeki acı suyu salarlar ve renklerini korurlar. Suları dışarı çıkan patlıcanları güzelce kurulayın.
  • Bir kaba unu koyun, başka bir kaba yumurtaları kırıp çırpın. Kalan bütün malzemeleri karıştırıp pane harcını hazırlayın. Patlıcanları önce una, sonra yumurtaya, sonra da pane harcına batırın. Fırın ızgarasına pişirme kağıdı yayın, üzerine bir fırça yardımıyla az sıvı yağ sürün.
  • Patlıcanları dizin. Daha güzel bir renk almaları için elinizin altında varsa bir sprey yardımıyla üzerlerine incecik bir katman oluşturacak kadar yağ sıkabilirsiniz. Renk alıncaya dek, 20-25 dakika fırınlayın. Fırında kıtır patlıcan yemeğiniz hazırsa sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nefis kuzu etli, patlıcanlı ve rokalı tart tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.