ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA HİNDİ BOYUN

Fırında Hindi Boyun

Fırında hindi boyun

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Hindi Boyun Tarifi İçin malzemeler

  • 740 g hindi boyun
  • 10 adet taze patates (Enine ikiye kesilmiş) 
  • 10 adet arpacık soğan
  • 6 adet bebe havuç 

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dal taze kekik (Küçük yapraklara ayrılmış)
  • 1’er çay kaşığı tuz, pul biber, kimyon, karabiber, kekik
  • Yarımşar çay kaşığı sarımsak tozu, köri, zencefil tozu, karabiber

Fırında Hindi Boyun Nasıl Yapılır?

  • Fırında hindi boyun tarifini hindi kanat ile de hazırlayabilirsiniz.
  • Sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu sebzelere ve etlere iyice yedirdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 50 dakika kadar üzeri kapalı, 30 dakika daha üzeri açık kalacak şekilde pişirin. 

Fırında hindi dolması tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.