ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ FIRIN YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU PIRASA

BEŞAMEL SOSLU PIRASA

Beşamel soslu pırasa
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel soslu pırasa tarifi için malzemeler
  • 500 g pırasa
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel soslu pırasa Nasıl Yapılır

  • Pırasaları yıkayıp ayıklayın ve 5 santim uzunluğunda doğrayın. Tereyağının yarısını bir tencereye alıp eritin. Pırasa ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip bir kaç dakika karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve 1 su bardağı su ekleyerek pişirin ve ocaktan alın.
  • Yumurtaları haşlayıp dilimleyin. Haşlanan pırasaları bir fırın kabına alın. Kalan tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve kıvam alıncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Sosun ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını pırasaların üzerine döküp karıştırın. Üzerine dilimlediğiniz yumurtaları dizin. Üzerine kalan sosu döküp kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!