Brüksel Lahanası Yemeği
Anavatanı Avrupa olan brüksel lahanası, turpgiller familyasına ait bir kış sebzesidir. Frenk ahanası olarak da bilinen bu sebze, dünyada en çok ABD ve Avrupa topraklarında yetiştirilir. Ülkemizde ise Karadeniz Bölgesi'nde yaygın olarak görülür. Zeytinyağlı brüksel lahanası yemeği, patates, havuç, pirinç ve su ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, hafif mi hafif brüksel lahanası yemeği tarifine geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Brüksel Lahanası Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 700 gr brüksel lahanası
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
- ½ çay kaşığı karabiber
Brüksel Lahanası Yemeği Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanalarının en dış kabukları soyulur. Alt kısımlarındaki sert kök kısmı kesilir ve bütün kirlerinden, mikroplarından arınsın diye sirkeli su da bekletilir.
- Zeytinyağı tencereye alınır. Yemeklik doğranan soğan tencereye alınarak kavrulmaya başlanır.
- Rengi değişmeye başladığında ezilmiş sarımsak eklenir.
- Soğanlar pembeleştiğinde salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Patates ve havuç yıkanır, kabukları soyulur. Ardından o küp küp doğranır.
- Brüksel lahanası isteğe göre ortadan ikiye bölünebilir ya da bütün olarak kullanılabilir.
- Brüksel lahanası, patates, havuç, pirinç ve baharatlar eklenerek kavrulur.
- Su eklenerek pişemeye bırakılır. Kontrollü şekilde pişirilir ve ihtiyaca göre su eklenebilir. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Brüksel Lahanası Yemeği Kaç Kalori?
- Zeytinyağlı brüksel lahanası yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 75 kalori değerindedir.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR