Şipşak Kuşkonmaz Turşusu

Şipşak Kuşkonmaz Turşusu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Şipşak Kuşkonmaz Turşusu için

Malzemeler

  • 1 demet kuşkonmaz (Temizlenmiş)
  • 2 su bardağı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 limon (Dilimlenmiş)
  • 3 diş sarımsak (İri doğranmış)
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Şipşak Kuşkonmaz Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Kuşkonmazları temizledikten sonra soğuk suda 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içinde 1 dakika haşlayıp çıkarın. En son olarak da buzlu suyun içine aktarıp 1 dakika bekletin. Süzüp daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  2. Elma sirkesini, kaya tuzunu, pul biberi, yenibaharı ve tarçın çubuğunu tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
  3. Kuşkonmazları yüksek bir kavanoza dik olacak şekilde yanyana yerleştirin. Kaynattığınız sirkeli karışımı dökün.
  4. Aralara da dilimlenmiş limonu, sarımsak parçalarını yerleştirin. En son zeytinyağını dökün. Kavanozun kapağını kapatın. 3 saat sonra sirkeli kuşkonmazınız hazır.

Nefis zencefil turşusu tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo