ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ ŞİPŞAK KUŞKONMAZ TURŞUSU

ŞİPŞAK KUŞKONMAZ TURŞUSU

Şipşak kuşkonmaz turşusu
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şipşak kuşkonmaz turşusu tarifi için malzemeler
  • 1 demet kuşkonmaz (Temizlenmiş)
  • 2 su bardağı elma sirkesi
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 limon (Dilimlenmiş)
  • 3 diş sarımsak (İri doğranmış)
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
Şipşak kuşkonmaz turşusu Nasıl Yapılır

  • Kuşkonmazları temizledikten sonra soğuk suda 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içinde 1 dakika haşlayıp çıkarın. En son olarak da buzlu suyun içine aktarıp 1 dakika bekletin. Süzüp daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  • Elma sirkesini, kaya tuzunu, pul biberi, yenibaharı ve tarçın çubuğunu tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
  • Kuşkonmazları yüksek bir kavanoza dik olacak şekilde yanyana yerleştirin. Kaynattığınız sirkeli karışımı dökün. Aralara da dilimlenmiş limonu, sarımsak parçalarını yerleştirin. En son zeytinyağını dökün. Kavanozun kapağını kapatın. 3 saat sonra sirkeli kuşkonmazınız hazır.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!