ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ SATARAŞ

SATARAŞ

Sataraş
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sataraş tarifi için malzemeler
  • 3-4 patlıcan
  • 3-4 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 8-10 diş sarımsak
  • 4-5 köy biberi
  • 2 kesme şeker
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • Tuz
Sataraş hazırlanışı

  • Patlıcanları alacalı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. 5-10 dakika tuzlu suda bekletin. Domatesleri irice doğrayın, maydanozları ince kıyıp hazırlayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye alıp hafif ısıtın. Soğanları iri küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin. Sarımsakları ve iri doğradığınız köy biberini ilave edip birkaç dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp birkaç dakika pişirin.
  • Doğradığınız patlıcanları, domatesleri, ince kıydığınız maydanozların yarısını ve kesme şekerleri tencereye ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra pirinci ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan almadan önce kalan maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzunuza göre ister sıcak, ister soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!