ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ RENKLİ BİBER ÇANAĞINDA KREMALI SEBZELER

Renkli biber çanağında kremalı sebzeler

Renkli biber çanağında kremalı sebzeler

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Renkli biber çanağında kremalı sebzeler tarifi için malzemeler

Biber çanağı için

  • 2 dolmalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Kremalı sebzeler için

  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 kabak
  • 4-5 yaprak lahana
  • 200 ml krema
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • Rendelenmiş muskat cevizi
  • 5-6 yaprak ıspanak

Üzeri için

  • Toz parmesan peyniri

Renkli biber çanağında kremalı sebzeler Nasıl Yapılır

  • Biber çanakları için, renkli biberleri uzunlamasına ortadan ikiye kesip yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Zeytinyağı ve tuz baharatları bir kasede karıştırın. Baharatlı zeytinyağını bir fırça yardımıyla biberlerin üzerlerine ve içlerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler közleninceye kadar 15-20 dakika pişirin. 
  • Kremalı sebzeler için ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. İnce jülyen doğradığınız kabaklar ve lahana yapraklarını hafif yumuşayıncaya kadar soteleyin. Krema, tuz ve baharatları ilave edip 7-8 dakika daha soteleyin. İnce doğradığınız ıspanak yapraklarını ilave edip ocaktan alın. 
  • Kremalı sebzeleri biber çanaklarına paylaştırın. Üzerlerine toz parmesan peyniri serpip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.