Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Tarifi İçin malzemeler
- 500 g karalahana (Tercihen damarlı kısımlarından olacak)
- 1 adet büyük boy soğan (Küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 çay bardağı bulgur
- 5 dilim pastırma
Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Nasıl Yapılır?
- Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarın, akan suyun altında birkaç kez yıkayıp acı suyunu süzün.
- Karalahanaları kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra iyice süzüp avucunuzda tekrar sıkın.
- Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar iyice kavurun.
- Soğanlar yumuşayınca biber salçasını ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
- Karalahanalarla birlikte bulguru ekleyin. Birkaç kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, kendi buharında 5 dakika pişirin.
- Tencerenin kapağını açın, tuzunu, kuru reyhanı, pul biberi ve üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar sıcak su ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Orta-kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Arada bir tencerenin kapağını açıp suyunu kontrol edin. Suyunu iyice çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Lahana pişip suyunu çekince ocaktan alın, küçük küçük doğradığınız pastırmaları ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR