ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ PASTIRMALI VE BULGURLU LAHANA DİBLESİ

Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi

Pastırmalı ve bulgurlu lahana diblesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g karalahana (Tercihen damarlı kısımlarından olacak)
  • 1 adet büyük boy soğan (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 5 dilim pastırma

Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Nasıl Yapılır?

  • Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarın, akan suyun altında birkaç kez yıkayıp acı suyunu süzün.
  • Karalahanaları kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra iyice süzüp avucunuzda tekrar sıkın.
  • Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar iyice kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca biber salçasını ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  • Karalahanalarla birlikte bulguru ekleyin. Birkaç kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, kendi buharında 5 dakika pişirin.
  • Tencerenin kapağını açın, tuzunu, kuru reyhanı, pul biberi ve üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar sıcak su ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Orta-kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  • Arada bir tencerenin kapağını açıp suyunu kontrol edin. Suyunu iyice çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Lahana pişip suyunu çekince ocaktan alın, küçük küçük doğradığınız pastırmaları ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.