Karalahana Kavurması

Karalahana Kavurması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karalahana Kavurması için

Malzemeler

  • 1.5 litre su
  • 1 demet karalahana
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 küp şeker
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
Karalahana Kavurması

Nasıl Yapılır

  1. Suyu geniş bir tencereye alın. İnce doğradığınız karalahanayı ilave edip 5 dakika kaynatın. Bulguru ilave edip kaynatmaya devam edin. Bulgurlar hafif şişmeye başlayınca ocaktan alın ve bir süzgeç yardımı ile süzün.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Salça ve bulgurlu karışımı ilave edip kavurmaya devam edin. Küp şeker, tuz ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo