ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KEREVİZ SAPI YEMEĞİ

Kereviz Sapı Yemeği

Kereviz Sapı Yemeği

Kerevizi zeytinyağlı, kereviz salatası olarak oldukça sık tüketiriz. Keskin tadından dolayı tercih etmeyenler mutlaka kereviz sapı yemeğini denemeli. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız kereviz sapı yemeğinin detayları aşağıda. 

Kereviz ile yapılan alternatif tarifler için terbiyeli kereviz yemeği ve portakallı kereviz yemeği tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kereviz Sapı Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kadarı yapraklı kereviz sapları
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 adet havuç 
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet patates 
  • 4 yemek kaşığı yağ 
  • Tuz

Kereviz Sapı Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağ alınır ve yemeklik doğranan soğan yağda kavrulur. 
  • Biberler ince ince doğranır. 
  • Havuç jülyen kesilir. 
  • Sarımsak, havuç ve biberler tencereye alınır ve kavrulur. 
  • Tencereye salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Kereviz sapları yıkanır ve doğranır. 
  • Patatesler küp küp doğranır. 
  • Bütün malzemeler tencereye alınarak karıştırılır. 
  • Su eklenerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!