ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KABAKLI VE HAVUÇLU PÜRE

Kabaklı Ve Havuçlu Püre

Kabaklı ve havuçlu püre

6. aydan itibaren bebekler için kolay hazırlayabileceğiniz kabaklı ve havuçlu püre tarifi ile karşınızdayız. Ek gıdaya başlayan bebekler için en sağlıklı sebzelerden biri kabaktır. Bağışıklığı güçlendiren kabak, sindirimin düzenli çalışmasına da yardımcı olur. Peki, kabaklı ve havuçlu püre nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak karışık sebze püresi ve etli bezelye püresini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Ve Havuçlu Püre Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük kabak
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı yoğurt

Kabaklı Ve Havuçlu Püre Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pirinçleri bol suda yıkayın ve süzün.
  • Ardından pirinçleri haşlayarak süzün.
  • Kabak ve havuçların kabuklarını soyun. Sebzeleri küçük küçük dilimleyin.
  • Başka bir tencerede sebzeleri haşlayın.
  • Sebzeler yumuşadıktan sonra çatal arkası ile ezin.
  • Pirinçleri sebzelere ilave edin ve üzerine zeytinyağı dökün.
  • Karışımı mikserden geçirerek püre haline getirin.
  • Üzerine yoğurt ekleyerek bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Kabaklı ve Havuçlu Püre Besin Değerleri

  • Kabak; A, C, E ve K vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde magnezyum, potasyum ve demir mineralleri barındırır.
  • Havuç; A, C ve K vitamini bakımından zengindir. İçeriğinde potasyum, folik asit ve magnezyum mineralleri barındırır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!