ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KABAK TAVA

Kabak Tava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kabartma tozu
  • Yarım çırpılmış yumurta
  • 500 ml ayçiçek yağı

Kabak Tava Nasıl Yapılır?

Un, su, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtayı karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak doğradığınız kabakları bulayın. İyice ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. Ilınınca servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.