ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ETLİ BEZELYE

Etli Bezelye

Etli bezelye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Bezelye Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kuşbaşı dana eti
  • 300 g iç bezelye
  • 5-6 kuru domates
  • 2-3 kuru biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 demet dereotu

Etli Bezelye Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve kuşbaşı dana etini zeytinyağında soteleyin. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca salçayı ilave edip karıştırın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı olarak 20- 25 dakika pişirin. 
  • Ayıkladığınız bezelye, iri doğradığınız sarımsak, kuru domates ve kuru biberi ekleyip 15 dakika daha pişirin. Üzerini ince kıydığınız dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!