ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BOL SOĞANLI KİŞ

Bol soğanlı kiş

Bol soğanlı kiş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bol soğanlı kiş tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 125 g buğday unu
  • 125 g tam buğday unu
  • 150 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Bir tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
    İçi için
  • 3 adet kırmızı soğan (Piyaz doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 350-400 g mantar (Küp doğranmış)
  • 300 g brokoli (Küp doğranmış)
  • 200 ml krema
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • Tuz

Bol soğanlı kiş Nasıl Yapılır

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Un ve tereyağını parmak uçlarınızla hızlı bir şekilde birbirine yedirin. Diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra yağlı kağıt arasına açın. Tart kalıbına yerleştirin, dibini çatalla delin. Fırında 15 dakika pişirin.
  • Soğanları zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Esmer şeker ile karamelize edin. Balzamik sirkeyi, tuzu, mantarları ve brokoliyi ilave edin. 4-5 dakika kadar kavurun. Soğanlı harç soğuduktan sonra tart kalıbının içine dökün.
  • Yumurtayı çırpın. Kremayı ekleyip biraz daha çırpın. Soğanlı harcın üzerine kremalı yumurtayı dökün. En son peyniri serpip hafif karıştırın.
  • Fırının ısısını 190 dereceye çıkartın ve tartı fırına yerleştirin. Üzeri kızarana kadar pişirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.