ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ TURPLU LAHANA SARMASI

TURPLU LAHANA SARMASI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Turplu lahana sarması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 lahana yaprağı

İç harcı için

  • 100 g arpacık soğan
  • 400 g kırmızı turp
  • 1 Arnavut biberi
  • 100 g ufalanmış ekmek içi
  • 5 yemek kaşığı rendelenmiş sert keçi peyniri
  • Tuz

Üzeri için

  • Sızma zeytinyağı
  • Parmesan peyniri
Turplu lahana sarması Nasıl Yapılır

Arpacık soğan, ince doğradığınız turp ve Arnavut biberini zeytinyağında soteleyin. Ekmek içi, keçi peyniri ve tuzunu ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Lahana yaprağını haşlayıp damarlı kısımlarını hafifçe ezin. Harcı yapraklara paylaştırıp rulo sarın ve bir fırın kabına alın. Üzerlerine zeytinyağı sürüp parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!