ANASAYFA TARİFLER SARMA TARİFLERİ GÜRCÜ SARMASI

Gürcü Sarması

Gürcü Sarması

Sakarya mutfağının çok sevilen tariflerinden biri olan gürcü sarması, Gürcü mutfağından ülkemize katılmış yemeklerden biridir. Gürcü sarmasının dışı karalahana, içi ise patatesten oluşur. Osmanlı mutfağında da büyük bir ilgi gören gürcü sarması, yoğurtla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, gürcü sarması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Tevenk sarma ve vişneli pazı sarması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gürcü Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bağ karalahana 
  • 2 adet taze soğan 
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 kg haşlanmış patates
  • ½ çay bardağı ceviz içi
  • ½ demet maydanoz 
  • 1 adet sivri biber
  • ½ adet bulgur
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber 
  • Pul biber 
  • Tuz 

Gürcü Sarması Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yıkanır, kabukları soyulur ve haşlanmaya bırakılır. 
  • Bir tencerede su kaynatılır ve kaynayan su da karalahanalar birkaç dakika haşlanır. 
  • Patatesler ezilir baharatlar ile birlikte püre haline getirilir. 
  • Maydanoz, taze soğan ve bulgur tereyağında kavrulur ve ardından patates püresine eklenerek karıştırılır.
  • İçerisine ceviz ve ezilmiş sarımsakta ilave edilir. 
  • Haşlanan yapraklar harç ile sarılır ve tencereye dizilir. Pişirilir. 
  • Tereyağı kızdırılır içerisinde salça eklenir ve kavrulur. Sarmaların üzerine dökülerek servis edilir. 
  • İsteğe bağlı olarak yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!