ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ KUSKUSLU ENGİNAR DOLMASI

Kuskuslu Enginar Dolması

Kuskuslu enginar dolması

Enginar sevenleri böyle alalım. Kuskus makarna, şehriye, soğan ve baharatlarla hazırlanan nefis bir dolma tarifimiz var. Tarifin videosu @aydanustkanat sayfasında, bilgilerinize. Malzemeler hazırsa, kuskuslu enginar dolması için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan zeytinyağlı enginar dolması ve kinoalı enginar dolması tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuskuslu Enginar Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet sakız enginarı
  • 4 çay bardağı kuskus makarna (Dirice haşlanmış)
  • 1 çay bardağı yıldız şehriye (Önceden biraz kavrulmuş)
  • 1 kaşık kuru soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 1 adet küçük kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 3-4 sap taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1/2 demet dereotu (İnce doğranmış)
  • 1/2 demet taze nane (İnce doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz

Kuskuslu Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

  • Enginarların yapraklarının açılması için avuç içiyle tezgah arasında hafif bastırarak yuvarlayın. Göbeğini aralayıp, uygun bir kaşıkla göbekteki mor yaprak ve tüyleri alın.
  • Dış kısımdan gerekiyorsa iki sıra yaprak koparıp temizleyin. Yaprakların ucundan göbeğe doğru yaklaşık 3 parmak genişliğinde kesin.
  • Enginarları limonla sıvazlayın ve limonlu suya atın. Bu aşamada eğer enginarlar körpeyse çiğ, değilse limonlu ve tuzlu suda 15 dakika haşlayın.
  • Yemeklik doğranmış soğan, dereotu, nane, kuru nane, kuskus ile kavrulmuş şehriyeyi bir kaba alarak tuz ve zeytinyağını ekledikten sonra karıştırın. Bu karışımı enginarların içine boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
  • Piyazlık doğranmış kuru soğanı kalın tabanlı veya döküm bir tencerenin altına serpiştirin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Makarnalı karışımdan kalanı üzerine yayın ve enginarlar için kaşıkla yuvalar yapın. Enginarları hazırladığınız tencereye dizip üzerine su ekleyin ve zeytinyağı gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek ateşte 5 dakika, ardından orta ateşte 5 dakika ve sonra da kısık-orta ateşte 40 dakika pişirin.
  • Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!