ANASAYFA TARİFLER DOLMA TARİFLERİ ETLİ DOLMA İÇİ

Etli Dolma İçi

Etli Dolma İçi

Etli biber dolması ve karışık dolma gibi birçok tarifte kullanabileceğiniz etli dolma harcı, kıyma, pirinç ve baharatlar eşliğinde hazırlanır. İsteğe göre biber, kabak, patlıcan gibi sebzelerin içine doldurularak pişirilir. Peki, etli dolma içi nasıl yapılır? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz etli dolma içi tarifi:

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Dolma İçi Tarifi İçin malzemeler

  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 orta boy domates
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kırmızı toz biber

Etli Dolma İçi Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları ve soğanları kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
  • Domatesi küçük küçük doğrayın.
  • Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün.
  • Maydanozu da ince ince kıyın.
  • Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
  • Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!