Etli Dolma İçi

Etli Dolma İçi
18 Nisan 2024

Etli biber dolması ve karışık dolma gibi birçok tarifte kullanabileceğiniz etli dolma harcı, kıyma, pirinç ve baharatlar eşliğinde hazırlanır. İsteğe göre biber, kabak, patlıcan gibi sebzelerin içine doldurularak pişirilir. Peki, etli dolma içi nasıl yapılır? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz etli dolma içi tarifi:

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Dolma İçi için

Malzemeler

  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 350 gr dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 orta boy domates
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kırmızı toz biber
Etli Dolma İçi

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları ve soğanları kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün.
  2. Domatesi küçük küçük doğrayın.
  3. Pirinci bol su ile yıkayın ve süzün.
  4. Maydanozu da ince ince kıyın.
  5. Sarımsak, soğan, domates, pirinç, kıyma, ayçiçeği yağı, maydanoz, domates ve biber salçası, nane, kırmızı pul biber, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın.
  6. Hazırladığınız harcı hem dolma, hem de sarma tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo