Yufka Çanakta Sebze Salatası

Yufka Çanakta Sebze Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yufka Çanakta Sebze Salatası için

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 közlenmiş salçalık kırmızıbiber
  • Yarım su bardağı konserve tane mısır
  • 1 su bardağı konserve mantar
  • 1 su bardağı doğranmış yeşil zeytin
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Yufka Çanakta Sebze Salatası

Nasıl Yapılır

Çanakları hazırlamak için, yufkayı mutfak tezgahına serip ortadan ikiye katlayın ve 16 cm çapında bir tabak yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Küçük bir kızartma tenceresinde ayçiçeği yağını ısıtın ve yufkaları ortasına kepçe bastırarak kase şeklinde kızartın. Kabakları ve havuçları jülyen aleti ile doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 20 dakika süzgeçte soğumaya bırakın. Kırmızıbiberi jülyen doğrayıp kabaklara ekleyin. Doğranmış mantar, zeytin, mısır ve dereotunu ekleyip karıştırın. Yoğurda sarımsakları rendeleyin. Nane, tuz ekleyip sebze karışımına ekleyin ve yufka çanaklarının içlerine paylaştırarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo