ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ YUFKA ÇANAKTA SEBZE SALATASI

Yufka çanakta sebze salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufka çanakta sebze salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yufka
  • 3 kabak
  • 3 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 közlenmiş salçalık kırmızıbiber
  • Yarım su bardağı konserve tane mısır
  • 1 su bardağı konserve mantar
  • 1 su bardağı doğranmış yeşil zeytin
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Yufka çanakta sebze salatası Nasıl Yapılır

Çanakları hazırlamak için, yufkayı mutfak tezgahına serip ortadan ikiye katlayın ve 16 cm çapında bir tabak yardımıyla yuvarlak parçalar kesin. Küçük bir kızartma tenceresinde ayçiçeği yağını ısıtın ve yufkaları ortasına kepçe bastırarak kase şeklinde kızartın. Kabakları ve havuçları jülyen aleti ile doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. 20 dakika süzgeçte soğumaya bırakın. Kırmızıbiberi jülyen doğrayıp kabaklara ekleyin. Doğranmış mantar, zeytin, mısır ve dereotunu ekleyip karıştırın. Yoğurda sarımsakları rendeleyin. Nane, tuz ekleyip sebze karışımına ekleyin ve yufka çanaklarının içlerine paylaştırarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.