ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ YOĞURTLU BARBUNYA SALATASI

Yoğurtlu barbunya salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu barbunya salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg barbunya
  • 4 dal taze soğan
  • Yarım dolmalık kırmızı biber
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 2~3 dal dereotu
  • 2~3 dal nane
  • 8 kornişon turşu
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal
  • Yarım çay kaşığı zerdaçal

Üzeri için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yoğurtlu barbunya salatası Nasıl Yapılır

Barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda haşlayıp soğuması için kenara alın. İnce kıydığınız taze soğan, yeşillikler, küp doğradığınız biberler ve kornişon turşuları ilave edin. Soğuyan barbunyaları da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpıp salatanızın üzerine dökün. Üzeri için süzme yoğurdu bir kasede hafif çıprın. Eziğiniz sarımsağı ve mayonezi ekleyip karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdrin. Kırmızı pul biberle süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.