ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ TAVUKLU VE PATATESLİ SU TERESİ SALATASI

Tavuklu Ve Patatesli Su Teresi Salatası

Tavuklu ve patatesli su teresi salatası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuklu Ve Patatesli Su Teresi Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet su teresi
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1/2 kilo taze patates
  • 5-6 adet sivri biber
  • 10-12 adet kiraz domates
  • 2 çay kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Tavuklu Ve Patatesli Su Teresi Salatası Nasıl Yapılır?

  •  Patatesleri kabuklarıyla yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 20 dakika kadar haşlayın. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın.
  • Tavuk göğüs etini dilimleyin. Bir kaba alın ve üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ocağın üzerinde iyice ısıtın ve tavukların her iki tarafını 2-3 dakika pişirin. Bir tabağa alıp üzerine tuz ve karabiber serpin.
  • Sivri biberleri yemeklik doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri ikiye kesin. Su teresini yıkayıp yaprakları iyice kurutun.
  • Sosu için hardalı, limon suyunu, tuzu, balı ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın, karıştırmaya devam ederken yavaş yavaş 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Salata malzemesine sosu ekleyerek tatlandırın. Servis tabağına alın. Izgara tavuk etleri ile birlikte hemen servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!