ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ TAVUKLU ENDİVYEN SALATASI

> TAVUKLU ENDİVYEN SALATASI
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu endivyen salatası tarifi için malzemeler
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 demet endivyen
  • 8 kiraz domates
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı susam Sos için
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Tavuklu endivyen salatası Nasıl Yapılır

*Tavuk etini döverek inceltin ve cam bir kaseye alın. Zeytinyağı, kekik ve rendelenmiş sarımsak ekleyip tavuk etinin her yerine sürün. Üzerini örterek 1 saat buzdolabında bekletin. Sosundan çıkartıp fırın ızgarasında önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.

*Endivyen yapraklarını yıkayıp süzgeçte suyunu iyice süzdürün. Kiraz domatesleri ince doğrayın ve mısır ile birlikte endivyene karıştırarak harmanlayın. Salata kasesine aktarın.

*Zeytinyağı, limon, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tavuğu şeritler halinde doğrayıp salatanın üzerine dizin. Susamı yağsız tavada kavurun. Salataya serpiştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.